Gdanske markeder

De to største markedene i Gdansk er Sankt Dominik Marked om sommeren og Julemarked. Hvert av dem er ganske unikt og det er verdt å besøke begge.

SANKT DOMINIK MARKED

Det er ett av de største og eldste markedene i Europa, datert tilbake til mer enn 750 år.Det varer 3 uker, fra slutten av juli til circa 20. august. Markedet befinner seg i gatene i gamlebyen, og det er åpent fra tidllig om middagen til kveld.

I løpet av Sankt Dominik Marked i Gdansk kan man vandre blant over 1000 boder med håndverk, keramikk, smykker, antikviteter og til og med gamle vinyler og tegneserier. Man kan få smake på flere regionale delikatesser fra Polen, Litauen, Ungarn og andre europeiske land. Hvert år kan man treffe ulike lokale produsenter av oster og vin. Det er en av de få stedene i verden hvor man kan få smake polsk vin.

Man kan også oppleve ulike kulturarrangementer, blant annet The Gdańsk Shakespeare Festival, orgelkonserter i gamle kirker og pop konserter. Utvalget er så stort at man rett og slett ikke klarer å delta i alle kulturarrangementene som er organisert i løpet av Marked i Gdansk. I tillegg kan man se på fyrverkeri shows om helgene.

Sankt Dominik Marked er uten tvil en stor attraksjon for samlere og folk som trives i en livlig atmosfære. Liker du å smake på regionale matprodukter, må du gjerne bli med.

JULEMARKED i Gdansk 2019

Julemarkedet i Gdansk 2019 skal starte 29. november og skal slutte 22. desember. Det tilbyr på flere aktiviteter: man kan kjøpe håndlaget julepynt, drikke gløgg eller få tatt et bilde med julenissen. I mange av bodene kan man kjøpe håndlagde produkter, blant annet skinnvesker eller hansker, såpe eller fruktlikører. Fra 2016 er Kunstmarked en del av Julemarked. På Kunstmarkedet kunne man kjøpe bilder og design direkte fra kunstnere.

Julemarkedet er ikke så stort som Sankt Dominik Marked. Det omfatter omtrent 100 boder. Takket være det, er bodene plassert på ett sted, Targ Węglowy, rett i nærheten av hovedgaten i gamlebyen, Dluga.

I løped av Julemarked i Gdansk kan man ta en gratis tur med karusellen eller skøyte. I 2016 var det også Paris hjul på markedet. Det viktigste kulturelle arrangementet er en utmerket festival Actus Humanus som tiltrekker verdens mest berømte utøvere av barokk- og renessansemusikk. Konsertene blir holdt i historiske interiører av gdanske kirker og blir en stor opplevelse for alle musikkelskere.

Julemarked i Gdansk gir en fantastisk mulighet til å slappe av sammen med venner og skaffe seg vakker julepynt.