Ting å gjøre i Gdansk – Attraksjoner i Gdansk

SERVERDIGHETER I GDANSK

Mariakirke GdanskMariakirken i Gdansk

Denne kirken er virkelig verdens største murstein kirke i hele verden. Mariakirken ble bygget i perioden fra 1343 til 1502 og ble brukt både av katolikker og protestanter til slut av 1500-tallet.

Bygninghistorien.

Opprinnelig ble det reist en trekirke (1243). Den 25 mars 1343 begynnte byggningen av den kirke som står i dag i Gamlebyen sentrum. Mariakirken ble bygget etappevis over 150 år.

1343 – 1361: Vest delen av kirke: Midsskipet, sideskip og tårn

1379 – 1447: Øst delen: tversskipet, koret og omgang

1484 – 1502: Ombygging til hallkirke struktur.

Mariakirken er typisk hallkirke. Det betyr at sideskip er like høye som midtskipet. Denne kirken er en av de beste eksempler av mursetingotikk.


Westerplatte

Her ble 2. verdenskrig startet. Den 1 september 1939 angrepte de tyske soldater på polsk garnisonen som inholdte bare 182 soldater. Polakkene klarte å forsvare Wersterplatte de neste 7 dagene før de måtte gi seg. Slaget om Westerplatte var viltig symbol til polsk samfunn i 2 verdenskrig periode.

I dag det finnes den 2 verdenskrig monument på Westerplatte og ustilling som forteller historie til dette stedet.Sandstrender i Gdansk, Sopot og Gdynia

Her kan du kombinere storbyferie med badeferie. Gdansk er omgitt av flere flotte strender: Brzezno, Stogi, Sobieszewo og mange andre.

Gdansk skipsverft og Solidaritet senter

August 1980, Lech Walesa sammen med verftsarbeidere fra Leninverftet i Gdansk okkuperte verftsområdet og streiken brøt ut nesten over hele Polen. Den lyktes og arbeiderne oppnådde sitt mål – fagforeningen Solidaritet ble legalisert. Solidaritetbevegelse var basert på ikke-voldelig motstand. Takket være det, ble demokrateringsprosessen i Polen gjennomført uten blodsutgytelse. I dag kan man finne ut mer om Solidaritets historie og om det polske samfunnets seier over kommunisme i et nytt Solidaritet-senter. Senteret er bygget på tomten der Leninverftet lå, ved siden av monumentet over falne skipsverftarbeidere.Tilbake til hoved side


FUN ARENA

Fun Arena ligger 5 km fra gamlebyen i Energa Stadion som ble bygget for Fotball EM 2012. Fun Arena tilbyr innendørs og utendørs aktiviteter i Gdansk: til familier, skolegrupper, organisasjoner og firmaer på tur. Her kan du oppleve ulike aktiviteter som gokarts, trampoliner, laser paintball eller escape rooms. Jeg kan hjelpe deg med booking og opplegg på Fun Arena i Gdansk. Vi kan ha sykkeltur også hit eller buss.


MOLOEN i SOPOT

Molo i Sopot er en av de største attraksjoner i Trippelbyen. Moloen er kanskje mest kjent sjøpormenade i Polen. Idagens lengde er mer enn 500 meter. Moloen i Sopot er også historisk minnesmerke. Første molo som var 30 meter lang ble bygget rundt 1830. Mellom mai og september må man betale for inngang. Bilett koster ca. 8 zl.


Mikrobryggerier i Gdansk.

I dag kan man besøke 5 mikrobryggerier i Gdansk gamlebyen og togstasjon område. Brygging tradisjon kom tilbake til Gdansk gamlebyen etter nesten 70 års pause. Brovarnia er mest kjent mikrobryggeriet i Gdansk. Her kan du smake øl som brygges fra okologiske ingredienser. Mange guidede turer inneholder ølsmaking underveis.

Ølvandring - ølseminar + ølsmaking i 2 mikrobryggerier og 2 puber i Gdansk.

PRIS fra 119 PLN / person Grupprpriser fra 800 PLN / gruppe

Letter du etter gode opplevelser for dine venner eller samarbeidspartnere? Ølvandring i Gdansk er en flott gave til de som er ølinteressert.

3,5 timers vandringen inneholder:

  • ølsmaking i 2 mikrobryggerier og 2 puber i gamlebyen
  • lokale småretter i en av mikrobryggeriene/pubene
  • guiding på norsk om ølhistorie i Gdansk
  • fantastiske opplevelser

Ta kontakt


Parishjulen i Gdansk - AMBER SKY

Parishjulen er en attrasksjon både for store og små, ikkesant? I Gdansk har vi parishjulen også. Inngangen koster 28/18 zl, men du kan velge VIP plass med klimaanlegg for 30 minutter og det koster 250 zl. Parishjulen ble flyttet til Filharmonien område for noen måneder siden.


Båttur i Gdansk og Sopot

Det finnes flere ruter mellom Gdansk og Westerplatte eller Gdansk og Sopot. Fleste ruter er mellom mai og september. Mest populært er sjørøverskute fra Gamlebyen til Westerplatte. Du kan også bestille seilbåt, RIB eller motorbåt charter med eller uten norsktalende guide. Gdansk ser utrolig vakkert ut fra vannperspektiv.


Krigsmuseet i Gdansk

Museum over 2. verdenskrig i Gdansk ligger i gåavstand fra gamlebyen. En av de yngste polske museer ble åpnet i mars 2017. Krigsmuseet forteller om hele 2 verdenskrig og besøk tar minst 4 timer. Hele utstilingen ligger i gigantisk betogn badekar 13 meter under gatenivå. Inngangspriser 23/16 zl.


Oliwa-katedralen

Oliwa-katedralen er en gammel ciserciensk kirke fra 1200 og 1300-tallet.

Gå ikke glipp av det praktfulle kirkeorgelet, som ble omhyggelig konstruert av Johann Wilhelm Wulff mellom 1763 og 1788. Når det er i bruk, spiller en gruppe mekaniske engler og kjeruber trompeter og ringer med bjeller i takt musikken. Opplev lyden av orgelet ved en konsertene og festivalene som jevnligv avholdes her.

Utflukt til Oliwa-katedralen er minneverdig opplevelse.


Park Oliwski

Park Oliwski betyr Oliwa Parken. Parken libber ved Oliwa-katedralen og ble etablert for minst 250 år siden av cisterienser. Her kan man finne ent palmehus med eldste palmetre i Europa samt engelsk park og fransk rokokkostil. Det er populært å kombinere utflukt med buss til Oliwa-katedralen og Park Oliwski samt besøk i Sopot.